Jojoba olie in Minus 417: dit zijn de voordelen voor de huid

Jojoba-olie (uitgesproken als ho-ho-ba) is een geurloze, gouden vloeibare was die wordt geproduceerd uit de zaden van de jojoba-plant. Afgeleid van een woestijnstruik die voorkomt in de droge gebieden van de Arizona, Mexico en Californië, wordt het voornamelijk gewonnen als vloeibare was. Dit wordt later verfijnd tot de kleurloze en geurloze jojoba-olie.

Jojoba-olie kan alleen of in combinatie met andere essentiële oliën worden gebruikt om het heilzamer te maken. Dit ingrediënt werd belangrijker vanwege de hydraterende en verzachtende eigenschappen. Door zijn veelzijdigheid is het een onmisbaar onderdeel van de haarverzorgings- en huidverzorgingsindustrie. Het herstelt de natuurlijke balans van de huid en het haar door ze gehydrateerd te houden.

Jojoba-olie kan je huid zacht en soepel maken. Het heeft een grote hoeveelheid ceramiden die de huidcellen bedekken en die verantwoordelijk zijn voor hydratatie. Het wordt snel opgenomen in de huid en laat geen olieresten achter. Dit helpt bij het creëren van een krachtige barrière tegen vochtverlies, allergenen en stofvervuiling. Het hydrateert droge plekken en herstelt de gezondheid van de huid.

De olie, die in producten van Minus 417 verwerkt zit, wordt daarnaast beschouwd als een natuurlijke remedie voor eczeem. Jojoba-olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij het verminderen van de roodheid veroorzaakt door een droge huid en andere aandoeningen zoals rosacea.

Naast het stevig en gehydrateerd maken van de huid, is jojoba-olie ook effectief in het verminderen van het verschijnen van rimpels, waardoor je er jonger uit ziet. Het is daarnaast rijk aan vitamine E, dat krachtig is in het elimineren van de vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor huidveroudering. Het gebruik van jojoba-olie kan fijne lijntjes en rimpels tot 25% verminderen. Ook helpen het linolzuur en antioxidanten die aanwezig zijn in jojoba-olie bij het regenereren van de huidcellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *