Dierproef-vrije cosmetica kopen

De meeste schoonheidsprofessionals zullen zich bewust zijn van de groeiende buzz rond humane cosmetica. Dit omdat ook steeds meer consumenten bewust worden van de dierproeven van enkele van de grootste merken in de branche. Terwijl de populariteit van vleesvrij leven en veganisme blijft groeien, is de aandacht gericht op de producten die we gebruiken – op Instagram heeft de hashtag ‘#crueltyfree’ meer dan zeven miljoen berichten op zijn naam staan.

Dus wat definieert een cruelty-vrij product? De meeste ethische schoonheidsconsumenten zijn het erover eens dat een merk alleen als ‘wreedheidsvrij’ kan worden beschreven als het niet op dieren is getest, inclusief afzonderlijke ingrediënten, het product als geheel en verplichte tests in andere landen. Veganistische producten bevatten helemaal geen dierlijke ingrediënten – gewone dierlijke bestanddelen zijn gelatine, bijenwas en karmijn (een rood pigment dat wordt gewonnen uit cochenille kevers, vaak te vinden in lipsticks en bloost).

Het is het waard te melden dat de schoonheidsindustrie een lange geschiedenis van dierproeven heeft doorgemaakt en dat op een gegeven moment de meest gangbare cosmetische ingrediënten ooit in de afgelopen eeuw zijn onderworpen aan dierproeven. Aan het eind van de jaren negentig en in de jaren negentig groeide de aversie tegen het proces – verschillende landen begonnen cosmetische dierproeven te verbieden en er werden alternatieve methoden ontwikkeld.

Minus 417 bestaat uit een een 100% diervriendelijk assortiment huidverzorgingsproducten die actieve en natuurlijke bestanddelen uit de laagste plek ter wereld haalt. Deze plek wordt ook wel de Dode Zee genoemd. De Dode Zee is eigenlijk een vreemde naam, gezien het feit dat hij eigenlijk springlevend is. De zee ligt op ongeveer 400 meter onder de zeespiegel op het laagste punt van het aardoppervlak en bevat maar liefst 21 mineralen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *