Voordelen van Amandelolie voor de huid

Amandelolie was al veelvuldig gebruikt vanwege zijn gezondheidsvoordelen en als een schoonheidsmiddel, nog voordat de wetenschap de voordelen van deze zaadolie had ontdekt. Zeer populair in Zuidoost-Azië en in het Middellandse-Zeegebied waar de amandelboom voor het eerst werd gedomesticeerd. De amandelpitten en de nootachtige olie die eruit werd gewonnen zorgen voor de bevordering van de gezondheid van hart en huid.

Inmiddels weten we dat de olie rijk is aan vitamine E, enkelvoudig onverzadigde vetzuren, eiwitten, kalium en zink, naast een aantal andere mineralen en vitamines, wat verklaart waarom het zo goed is voor ons hart, huid en haar. Amandelolie is een milde, hypoallergene olie die veilig kan worden gebruikt, zelfs op de babyhuid. In feite is het de beste massageolie voor baby’s. Wanneer het zachtjes in de huid wordt gewreven, wordt het volledig opgenomen, waardoor het geschikt is voor badgebruik. Om de absorptie te verbeteren, moet de olie voor het aanbrengen worden verwarmd tot lichaamstemperatuur. Deze natuurlijke olie heeft een licht notige geur, die de meeste mensen prettig vinden, maar je kunt een paar druppels lavendelolie of een andere etherische olie naar keuze mengen om het te personaliseren.

Amandelolie is licht van textuur en kan daarom gemakkelijk diep in de huid doordringen, waardoor het vuil en vuil dat zich ophoopt in de huidporiën en haarzakjes, wordt verzacht en loskomt. Dit voorkomt mee-eters en acne. Dankzij het vitamine A-gehalte in de olie kan het zelfs helpen acne-aanvallen te verminderen.

Amandelolie kan veilig worden gebruikt op de gevoelige huid omdat het minder snel allergische reacties veroorzaakt. Het is uitstekend voor het verwijderen van make-up, zelfs uit het gevoelige gebied rond de ogen. Ook gebruik maken van de krachtige effecten van amandelolie? Kies dan voor de producten van Minus 417!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *