Voordelen van Olijfolie voor de huid

Olijfolie, die wordt gemaakt door het persen van olijven en het extraheren van hun olie, is er in veel verschillende vormen en heeft vele toepassingen.

De meesten van ons hebben een fles olijfolie in onze kasten staan – perfect voor gebruik in een saladedressing of tijdens het roerbakken. Waarschijnlijk hebben de meeste mensen niet overwogen om het te gebruiken voor iets anders dan het verbeteren van hun avondeten. Maar mensen kijken steeds meer naar olijfolie vanwege de voordelen ervan als een gezichtscrème.

In feite ontdekte een onderzoek dat toen onderzoekers olijfolie toepasten op de huid van muizen die werden blootgesteld aan ultraviolette straling kanker kon veroorzaken, de olijfolie eigenlijk werkte om de kankerverwekkende cellen te bestrijden. De tumoren waren significant lager in de muizen die olijfolie op hun huid hadden aangebracht.

Het is rijk aan vitamines
Olijfolie heeft enkele gerapporteerde voordelen voor de huid. Volgens de Internationale Olijfolieraad bevat olijfolie veel vitamines, waaronder A, D en K, evenals vitamine E.

Het heeft antioxiderende eigenschappen
Olijfolie is ook een antioxidant, dus het kan schade aan kankerverwekkende ultraviolette straling helpen voorkomen of terugdraaien. Het heeft een zeer hoge concentratie van een ingrediënt genaamd squaleen in vergelijking met de andere soorten vetten en oliën die mensen normaal gesproken eten. De Squaleen geeft olijfolie de extra antioxidantboost.

Het hydrateert en bestrijdt bacteriën
Als je vatbaar bent voor acne, kan het gebruik van een zeep gemaakt met olijfolie je acne helpen verminderen door de bacteriën die de acne veroorzaken te doden. Het is ook bekend dat olijfolie je huid hydrateert.

Veel van de producten van Minus 417 maken gebruik van de voordelen van olijfolie. Deze extracten zitten dan ook veelvuldig in onze producten verwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *