Voordelen van cacaoboter voor de huid

Cacaobonen komen oorspronkelijk voor in delen van Midden- en Zuid-Amerika en worden al eeuwenlang geoogst om natuurlijke huidbevochtigers te maken in plaatsen zoals Meso-Amerika en het Caribisch gebied. Omdat het een milde geur, een gladde textuur (vanwege zijn “verzachtende” eigenschappen) heeft en ultra-hydrateert, is cacaoboter tegenwoordig een zeer populair ingrediënt over de hele wereld in allerlei schoonheidsproducten, waaronder Minus 417.

Nog een geweldig attribuut van cacaoboter? Cacaobonen zijn voedsel met veel antioxidanten, omdat ze een aanzienlijke hoeveelheid polyfenol en flavanoïde antioxidanten bevatten. In feite is gebleken dat cacaobonen een van de grootste leveranciers van polyfenolen in onze voeding zijn. Sommige van deze antioxidanten blijven in cacaoboter, zelfs nadat het is afgescheiden van de vaste stoffen van de bonen. Dit betekent dat het de immuniteit verbetert, de ontsteking vermindert en de gezondheid van het hart verbetert, en dat ondanks het feit dat het een eenmaal gevreesd verzadigd vet is.

Cacaoboter is een uitstekende vochtinbrengende crème voor de huid, en het doet meer dan alleen de huid hydrateren – het helpt ook om het van binnenuit te genezen. Het is een geweldige bron van natuurlijke antioxidanten die worden aangetroffen in cacaobonen (dezelfde soorten die worden aangetroffen in echte, donkere chocolade die zijn gekoppeld aan voordelen zoals de gezondheid van het hart en een verbeterd cognitief functioneren). Verzadigde vetten zijn vooral gunstig voor het genezen van droge, gebarsten huid omdat ze gemakkelijk worden opgenomen en uren op de huid blijven.

Cacaoboter is een verzachtend middel , wat betekent dat het een beschermende hydratatie aan bijvoorbeeld je lippen toevoegt, handig om de effecten van zeer lage temperaturen, zonneschade of binnenverwarming te blokkeren, waardoor je lippen droog kunnen worden. Cacaoboter bevat ook verbindingen die cacaomassa-polyfenolen worden genoemd en waarvan sommige onderzoeken hebben aangetoond dat ze de tekenen van veroudering kunnen helpen verminderen. Onze Minus 417 producten profiteren van deze voordelen van cacaoboter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *