Waarom een goed voedende nachtcrème noodzakelijk is.

Met zoveel moeite om de huid elke ochtend heerlijk te laten gloeien, verzaken veel mensen om hun gezicht ‘s nachts te wassen. Dat is eigenlijk een grote fout. Tijdens de nachtelijke uren krijgt de huid, net als de rest van het lichaam, rust en vult deze weer aan. Het gebruik van een nachtcrème voor de huid, vooral het gezicht, kan deze essentiële rust- en bijvulprocessen aanvullen. Het resultaat is dat wanneer je ‘s ochtends wakker wordt, je gezicht direct straalt.

De hele nacht lang moet de huid zichzelf opnieuw vullen met oliën en voedingsstoffen die hij nodig heeft om gezond te blijven. Dit aanvulproces vereist natuurlijk dat de huid die voedingsstoffen en oliën heeft om de cellen bij te vullen. Afhankelijk van het dieet van een persoon, de weersomstandigheden, de samenstelling van de huid en zo veel meer, kan de huid zijn uitgeput van sommige van die essentiële voedingsstoffen. Dat is waar de nachtcrème komt kijken.

Omdat de huid van nature ‘s nachts aanvult terwijl het lichaam rust, lijkt het verrassend dat de huid ook ‘s nachts kan worden beschadigd. Veel mensen zijn ook geschokt om te ontdekken hoeveel gevaren de huid heeft tijdens het slapen. Een van de meest voor de hand liggende gevaren is dat de huid tegen oppervlakken zoals kussens en lakens wordt gedrukt, waardoor de huid mogelijk niet veel ademruimte krijgt. Dit kan het oxidatieproces beïnvloeden dat essentieel is voor de gezondheid van de huid.

Dode huidcellen en vuil kunnen ook achterblijven op lakens en kussens als ze niet regelmatig worden schoongemaakt of als mensen naar bed gaan zonder eerst volledig en grondig schoon te zijn. Met de huid, vooral het gezicht, de hele nacht in vuil beddengoed wrijvend, is het geen wonder dat veel mensen wakker worden met acne en andere tekenen van huidbeschadiging. Een nachtcrème kan helpen om een beschermende laag te creëren om al dat vuil en al die dode huidcellen te weren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *