Voordelen van een goede nachtcrème

Cynici denken dat nachtcrèmes gewoon een manier zijn waarop grote schoonheidssalons hun zoektocht naar een vlekkeloze huid om kunnen zetten in inkomen. Dat is echter niet waar: Ten eerste, na een zware dag vechtend met onzuiverheden, verjongt je huid van nature ‘s nachts en de meeste nachtcrèmes zijn speciaal ontworpen om dit proces te verbeteren. Ze stimuleren de huid met vocht en zijn gericht op specifieke huidproblemen zoals fijne lijntjes of hyperpigmentatie.

Droge huid
Eentje waar iedereen in de koudere maanden op moet letten, sommigen van ons worden het hele jaar geteisterd door een droge huid, dus het is goed om te weten welke ingrediënten helpen om een stralende teint te herstellen.

Producten die bevochtigingsmiddelen bevatten – ingrediënten die vocht vasthouden – moeten altijd in je medicijnkastje staan, dus let op woorden als glycerine, hyaluronzuur, tremella-extract, AHA’s en natrium-PCA. In drogere maanden kan van deze ingrediënten bekend zijn dat ze hydratatie teweegbrengen.

Degenen met een vlek-gevoelige huid zijn terecht op hun hoede voor wat ze op hun huid smeren, dus de sleutel hier is om dingen eenvoudig te houden. Producten die ingrediënten bevatten zoals salicylzuur en retinol, kunnen helpen de talgspiegel te beheersen, waarvan de laatste wordt geïnactiveerd door de zon, dus is het zinvol om het te dragen terwijl je slaapt. Als je een vette huid hebt, dan is dat je belangrijkste zorg, kies voor een nachtcrème die licht is, niet-comedogeen (blokkeert de poriën niet) en vrij van olie.

Naast het eerder genoemde retinol is hyaluronzuur een belangrijk ingrediënt om te overwegen of je op zoek bent naar een nachtcrème om rimpels aan te pakken. Een ingrediënt dat van nature in de huid aanwezig is. Hyaluronzuur trekt vocht aan en houdt het in stand. Dit betekent dat het je huid glad en smooth houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *