Rosa Canina en haar effecten op de huid

Rosa Canina Seed Extract is een extract van de zaden van de wilde roos, ook bekend als hondsroos of rosa canina. Deze zaden zijn gebruikt door inheemse stammen vanwege de medicinale voordelen.

Omdat het een natuurlijke bron van vitamine C is, vertonen wilde rozenbottels een significante herstellende werking op fijne lijntjes en pigmentatiestoornissen. Bovendien is het ook een bron van linolzuur en linoleenzuur, die de uitstekende eigenschappen van de wilde roos geeft, evenals de helende en verzachtende eigenschappen.

Gezien het feit dat de huid verbeterd kan worden door de productie van collageen in fibroblastcellen te stimuleren, is extractie van zaden van wilde roos een veel voorkomend gebruik in de natuurlijke gezichtsverzorging. Het vormt ook een beschermende laag op de huid die de celregeneratie helpt en de textuur van de epidermis verbetert. Daarom wordt aangenomen dat rozenbottelpitextract huidvlekken en -irritaties vermindert, de algehele hydratatie verbetert en het uiterlijk van littekens en rimpels vermindert.

Zoals eerder gezegd, is wilde rozenzaad de beste bron van vitamine C, met 50% meer vitamine C dan sinaasappelen. Verder bevatten wilde rozenbottels ook vitamine A, D en E, evenals essentiële vetzuren en hoge niveaus van antioxidante flavonoïden, bekend om hun ontstekingsremmende, antivirale en anti-allergische eigenschappen.

Vitaminen in het extract van wilde rozen helpen het lichaam om zichzelf van diep vanbinnen te genezen. Het is gunstig in het verminderen van de rimpeling, zwelling en de roodheid die optreedt bij littekens. Wildrose-extract voorkomt zelfs het optreden van keloïde of het roze weefsel dat grenst aan het gewonde gebied op de huid.

Het is een magisch ingrediënt voor alle huidtypen. Wildrose voedt de huid van binnenuit en hydrateert de huid, waardoor het een geweldige voeding voor de droge huid is. Bovendien is het ook een goed voedend middel voor de vette huid, omdat het zo goed door de huid wordt opgenomen dat het zelfs in de extra olie uit huidporiën opdroogt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *