De voordelen van algen voor huidverzorging

Algen wordt niet beschouwd als een conventioneel schoonheidsingrediënt, maar het wordt al duizenden jaren in de huidverzorging gebruikt . Het wordt een “wondermiddel” en het “krachtigste geheim van de oceaan” genoemd, en er zijn zelfs hele huidverzorgingslijnen en merken die zich toeleggen op het gebruik van algen en andere zee-extracten.

Er zijn twee primaire soorten algen: macro en micro. Macro is een grootschalig type dat zichtbaar is voor het blote oog. Het zijn de dingen die je ziet zweven in de oceaan en denk aan eerst wanneer iemand het woord “algen” zegt. Dit omvat zeewier, kelp en laminaria (het bruinrode zeewier dat typisch in Japan voorkomt). Microalgen, zoals je waarschijnlijk al vermoedde, zijn superklein. In feite is het een “enkele cel”, en je kunt het niet zien zonder een microscoop. Dit type wordt vaak aangetroffen in zoetwater- en mariene systemen in zowel water als sediment.

Micro- en macro-algen zijn beide te vinden in huidverzorging en hebben tal van voordelen. Het meest opvallende is misschien het vermogen om de huid onmiddellijk te hydrateren en te conditioneren. Bij het gebruik van producten die dit ingrediënt bevatten, zult u een soepelere, vochtinbrengende teint opmerken die zacht aanvoelt.

Algen zijn ook een antioxidant, wat betekent dat het uw huid beschermt tegen vrije radicalen die vroegtijdige veroudering veroorzaken. In die zin is het een uitstekend ingrediënt voor diegenen die zich zorgen maken over een ouder wordende huid. Zoals de meeste van ons dus. Ten slotte bevat het veel essentiële aminozuren, eiwitten en een verscheidenheid aan vitamines, waaronder de vitamines A, B, C en E. Praat over een geladen superproduct!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *