Waarom algen essentieel zijn in huidverzorging

Algen worden al duizenden jaren in de huidverzorging gebruikt. Algen zijn krachtpatser van voedingsstoffen, mineralen die kunnen helpen bij het aantrekken van gifstoffen uit de huid, antioxidanten en peptiden. Het is een wondermiddel vol ongelooflijke therapeutische voordelen voor de huid. Het conditioneert, hydrateert, verzacht en ontgift de huid en vult essentiële vitaminen en mineralen aan.

Algenextract:
Biedt uitzonderlijke therapeutische voordelen voor de huid, waaronder voedende en ontgiftende eigenschappen en is rijk aan antioxidanten. Een mix van mariene mineralen, aminozuren, zee-eiwitten en polysacchariden die diep hydrateren, beschermen en vernieuwen.

Ahnfeltia Concinna Extract (Red Marine Algae):
Afkomstig van een soort algen gevonden aan de kust van de Hawaiiaanse eilanden, Red Marine Algae, is een uitstekend ingrediënt voor de gezondheid van de huid. Het is een rijke bron van natuurlijke polysacchariden met een bewezen vermogen om de barrièrefunctie van de huid te verbeteren, het natuurlijke waterreservoir van de huid aan te vullen en de vochtretentie te vergroten. Het bevat grote hoeveelheden gesulfateerde polysacchariden (carrageen), peptiden, carotenoïden en vetzuren. Onderzoek heeft aangetoond dat de hoge antioxidantia in rode algen beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering.

Carrageenan (rode algen):
Zijn de polysacchariden geëxtraheerd uit algen en bevatten eiwitten, vitamine A, suiker, zetmeel, vitamine B1, ijzer, natrium, fosfor, magnesium, koper en calcium. Veel van deze elementen zijn gunstig voor de huid als verzachtende middelen of antioxidanten.

Glycoproteïnen
Carrageen is een bron van glycoproteïnen die een integraal onderdeel vormen van het behoud van een gezonde, jeugdige huid en die bekendstaan ​​om hun zuurstofrijke, verjongende en revitaliserende eigenschappen. Glycoproteïnen zijn een combinatie van voornamelijk intracellulaire eiwitten, peptiden en aminozuren. De revitaliserende capaciteit versterkt het natuurlijke vermogen van de huid om zichzelf te beschermen tegen schadelijke omgevingsinvloeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *