De huidverzorgingseffect van kamille

Kalmerende kamille is voor veel mensen een favoriete theesoort. Een kopje kamille thee voor het slapen gaan kan helpen dankzij de bekende ontspanningseigenschappen. Terwijl de rustgevende effecten van kamille thee algemeen bekend zijn voor het lichaam, zijn er ook veel kamille huidverzorgingsvoordelen.

Kamille is in zijn vele vormen een zeer effectief ingrediënt. Veel huidverzorgingsproducten bevatten kamille-extract, kamilleetherische olie of kamille-thee. Kamille heeft antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen die helpen om verstopte poriën te verminderen, waardoor kamille een van de beste kruidenextracten voor acne is.

We gebruiken het om deze reden in onze gezichtsmaskers en verhelderende vochtinbrengende crème. Kamille is ook rijk aan flavonoïden en antioxidanten die de huid beschermen tegen vrije radicalen die veroudering veroorzaken. Met zijn aardse en mildzoete aroma, is kamille essentiële olie ideaal voor ontspannende aromatherapie.

Een van de andere huidaandoeningen die kamille kan bestrijden zijn rosacea, eczeem, huiduitslag en soms zelfs insectenbeten. Het kan ook helpen om de ongemakken van zonnebrand te verlichten. Een ander minder bekend feit over kamille is dat het ook een volledig natuurlijke bleekmiddel is en van nature kan helpen uw huid te verzorgen. Kamille komt in grote mate voor in producten van -417.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *