Waarom we kamille gebruiken in Minus 417

Kamille is een van de beste huidverzorgingskruiden die beschikbaar is en is vooral nuttig voor huidaandoeningen zoals contactdermatitis (eczeem). Dit appelspijs is er in verschillende vormen, maar gelukkig bieden ze allemaal natuurlijke voordelen voor de schoonheid. Kamille is antibacterieel, schimmelwerend, ontstekingsremmend en antiseptisch. Het wordt ook als hypoallergeen beschouwd met het vermogen om irriterende stoffen voor de huid te neutraliseren.

Kamille is een van de meest gebruikte en goed gedocumenteerde medicinale kruiden ter wereld. Het gebruik ervan gaat duizenden jaren terug naar het Oude Egypte, waar het werd beschouwd als een heilig geschenk van de Zonnegod Ra, hoewel het waarschijnlijk is dat kamille al vele duizenden jaren eerder al in gebruik was. Een chemische analyse van het balsemen van olie voor een van de farao’s wees uit dat kamille een van de hoofdbestanddelen was. Hiërogliefen laten ook zien dat kamille in huidverzorging werd gebruikt door Egyptische edelvrouwen.

Van dit wonderkruid is aangetoond dat het de maag, maagzuur, misselijkheid, braken en koliek bij baby’s van streek maakt. Onderzoek heeft uitgewezen dat kamille zou kunnen helpen bij andere aandoeningen zoals diarree, angst, slapeloosheid en aambeien. Het is dus geen verrassing dat kamille nog steeds op grote schaal wordt gebruikt, zowel in de kruidengeneeskunde als in huidverzorging en cosmetica. In huidverzorgingspreparaten wordt het gebruikt voor kinderziektes, tandpijn, acne en steenpuisten, allergieën en huiduitslag, ontstekingen, dermatitis, eczeem en wonden.

Omdat het zo lang op grote schaal is gebruikt, is kamille een van de weinige kruiden die is opgenomen in klinische onderzoeken om de werkzaamheid in huidverzorging te onderzoeken. De meeste gedocumenteerde studies zijn in Duitsland voltooid met een kamillecrème of -zalf. In één proef met mensen bleek kamille een effect te hebben dat 60% zo actief was als 0,25% hydrocortison wanneer topicaal werd aangebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *