De vele voordelen van Jojoba Olie op de huid

Jojoba-olie is een geurloze, goudkleurige vloeibare was die wordt geproduceerd uit het zaad van de jojoba-plant ( simmondsia chinensis ). Een struik die tot 3 meter hoog kan groeien. Jojoba is afkomstig uit het zuiden van Arizona en Californië, evenals uit het noordwesten van Mexico. Het houdt van hete, droge gebieden en werd vaak gebruikt door de inheemse Amerikanen voor al zijn vele voordelen.

Hoewel jojoba al een lange tijd bestaat, begon het echt populair te worden in de jaren 70 en 80 nadat walvisjacht verboden was. Potvisolie en andere dierlijke wassen waren de meest populaire moisturizers en werden tot die tijd vrijwel uitsluitend door de cosmetische industrie gebruikt. Nadat de walvisjacht niet langer was toegestaan, waren fabrikanten op zoek naar een andere natuurlijke vochtinbrengende crème die voor de meeste soorten huidaandoeningen zou werken, inclusief uitdroging. Jojoba, waarvan wordt gezegd dat het in 1882 in Californië is ontdekt, heeft tal van voordelen.

Het belangrijkste verhaal achter jojoba is zijn vorm. We noemen het vaak een “olie”, maar eigenlijk is het een was, en dat maakt het verschil. Terwijl oliën typisch zijn opgebouwd uit vetzuren en glycerol, zijn in de natuur voorkomende wassen mengsels van onveresterde koolwaterstoffen die zachter zijn en smelten bij lagere temperaturen. Deze eigenschap maakt jojoba-was geurloos en minder vettig dan oliën. Deze eigenschap van jojoba maakt het ook veel krachtiger en handiger voor gebruik in de huidverzorging. Het absorbeert gemakkelijk in de huid en levert hydratatie en hydratatie. Het is gemakkelijk in te mengen met andere ingrediënten omdat het geen geur heeft en omdat het zo licht is.

Langdurig vocht: Studies hebben aangetoond dat jojoba het gevoel van de huid verbetert en zorgt voor een substantieel langwerkend 24-uurs hydratatie-effect op de huid.

Voedzaam : Jojoba bevat voedingsstoffen zoals vitamine E en B, evenals mineralen zoals chroom, koper en zink, die alle de huid voeden en beschermen tegen stressfactoren.

Zacht: Jojoba wordt aanbevolen voor mensen met een gevoelige huid vanwege het zachte karakter. Het toepassen van jojoba op een aangetaste huid kan helpen om het vochtig te houden.

Anti-aging: Omdat het de perfecte moisturizer is, kan jojoba helpen voorkomen dat fijne lijntjes en rimpels verschijnen.

Conditionering : Jojoba wordt ook in veel haarproducten gebruikt, omdat de vochtinbrengende en conditionerende eigenschappen zich naar het haar uitstrekken, waardoor het zacht, glanzend en hanteerbaar is. Degenen met kroes of beschadigd haar houden van jojoba.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.