Direct resultaat dankzij krachtige mineralen

Een van de natuurlijke wonderen van de wereld is de Dode Zee, die 400 meter onder de zeespiegel ligt. In de loop van miljoenen jaren hebben de hete droge lucht en de hoge verdampingssnelheid bijgedragen aan de hoge zoutconcentratie in de Dode Zee, waardoor het een van de zoutste meren ter wereld is. Vergeleken met het zoutgehalte van 3% van het gewone zeewater, beweren onderzoekers dat het Dode Zeewater 32% zouten bevat met een relatief hoge concentratie van 21 mineralen zoals magnesium, calcium, bromide en kalium. Twaalf van deze mineralen worden niet gevonden in een andere zee of oceaan. Onderzoek heeft aangetoond dat er specifieke voordelen zijn voor elk van deze Dode Zee-mineralen, zoals:

Calcium – verzacht en verlicht de huidcellen, is noodzakelijk bij het versterken van de celmembranen en het reinigen van de poriën

Magnesium – versnelt het metabolisme van cellen door het lichaam te helpen andere essentiële voedingsstoffen te gebruiken, werkt als een anti-allergisch middel

Chloride – brengt mineralen in cellen en in het lichaam in evenwicht, nodig om de juiste balans van alkalisch en zuur in het lichaam te behouden, wat essentieel is voor het celmetabolisme

Bromide – geneest en verlicht aandoeningen en heeft een ontspannend effect als een ontstekingsremmer, kan worden gebruikt als een natuurlijk antibioticum

Natriumchloride – voedt en hydrateert huidcellen en verwijdert giftig afval, waardoor de doorlaatbaarheid wordt verbeterd

Jodium – van vitaal belang voor het celmetabolisme en reguleert de metabole energie, noodzakelijk voor de productie van hormoon thyroxine

Zink – natuurlijke regulatie van celgroei en regeneratie. Vergemakkelijkt celvernieuwing en stimuleert de synthese van collageen en elastine (vernieuwt de huid). Het verbetert ook de sebo-regulatie (anti-acne eigenschappen), ontstekingsremmende eigenschappen en is een natuurlijke UV-stralenblokker.

Waarom zijn mensen al honderden jaren aangetrokken door de mineralen van deze regio? Medische studies hebben aangetoond dat Dode Zee-mineralen effectief zijn bij de behandeling van psoriasis, acne, reuma en eczeem. Het is bekend dat Dode Zee-mineralen huidaandoeningen genezen door het huidweefsel te versterken, de chemische balans van de huid te behouden, de bloedcirculatie te stimuleren en toxines uit de huid te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *