Waarom Aloë Vera zo goed voor uw huid is

Stel je een rijkdom aan voedingsstoffen, actieve enzymen, vitaminen, mineralen en aminozuren voor, allemaal verpakt in een enkele plant die ook dienst doet als drankje, smeersels en ga zo maar door.

Aloë vera is vooral bekend vanwege de genezende en verzorgende effecten die het op de huid heeft – ons meest blootgestelde orgaan. Aloë vera helpt bij het genezen van zonnebrand en kalmeert eerste graads brandwonden, waarbij alleen de buitenste laag van de huid wordt beschadigd. Het doet dat door het epitheel van de huid te genezen, het vocht dat verloren was (het is immers een vetplant) genereus te vervangen en de huid te voorzien van antioxidanten, wat het herstel versnelt. U kunt Aloë Vera ook gebruiken voor de behandeling van huiduitslag, huidontsteking en infecties na het waxen van haarverwijdering .

Het anti-aging effect

Het vochtinbrengende vermogen van Aloe Vera zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd is. De antioxidanten van de plant bevatten vitamine E en C en bèta-caroteen, die vrije radicalen in het lichaam bestrijden en het verouderingsproces afweren.

Je huid zal dankbaar zijn als je regelmatig aloë vera-gel aanbrengt. De geur van natuurlijk aloë vera is voor sommigen ontmoedigend, maar persoonlijk geniet ik ervan, omdat ik het associeer met de goedheid die ik voel dat het brengt. Vanwege de antimicrobiële en ontstekingsremmende effecten kunnen verschillende huidproblemen worden behandeld door aloë vera te gebruiken. Acne, eczeem , psoriasis, steenpuisten en insectenbeten zullen allemaal profiteren van deze prachtige, sappige gel. U kunt Aloë Vera ook gebruiken voor de behandeling van huiduitslag, huidontsteking en infecties na het waxen van haarverwijdering . De applicatie koelt het getroffen gebied af en vermindert de pijn of jeuk. Dan beginnen de genezende stoffen te werken.

Wat Aloë Vera zo efficiënt maakt met acne, is de aanwezigheid van de hormonen auxine en gibberelline, die de ontsteking verminderen en nieuwe celgroei bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *