Zijn vitaminen en mineralen in crèmes nodig?

Het menselijk lichaam staat bekend als een zeer geavanceerde machine; het produceert echter niet alle vitamines en mineralen die essentieel zijn voor onze gezondheid. Deze elementen die niet door het lichaam worden geproduceerd, kunnen worden verkregen uit externe bronnen zoals voedsel en water. De rol van vitamines bij het in stand houden van de gezondheid en het voorkomen van ziekten is algemeen bekend en is in vele rapporten, artikelen en onderzoeken vermeld, maar wat is de rol van mineralen?

Mineralen die essentieel zijn voor het lichaam kunnen worden onderverdeeld in twee groepen: macromineralen, die het lichaam in grotere hoeveelheden nodig heeft; en micromineralen (ook bekend als sporenmineralen) die in veel kleinere hoeveelheden nodig zijn dan macromineralen. Voorbeelden van sommige mineralen die essentieel zijn voor het lichaam zijn natrium, ijzer, kalium, jodium en calcium.

Net als vitamines worden mineralen in ons lichaam opgenomen door middel van voedsel en drank: een uitgebalanceerd dieet zou ons alle essentiële mineralen moeten geven. Sommige functies die mineralen helpen bij het vervullen van ons lichaam zijn zenuwoverdracht, zuurstofoverdracht, juiste vochtbalans, wondgenezing, gezondheid van de botten, regeling van de bloedsuikerspiegel, spiercontractie en eiwitproductie.

Blijkbaar kunnen de voordelen van verschillende mineralen echter niet alleen worden genoten door ze rechtstreeks via voedsel en drank te consumeren, maar ook door het lichaam aan hen bloot te stellen op plaatsen die mineraalrijk zijn. Eén zo’n plaats, die algemeen bekend is geworden vanwege de therapeutische effecten van de mineralen in zijn wateren en modder, is de Dode Zee , een zoutmeer begrensd door Israël, en Jordanië, dat ook het laagste punt in de wereld is.

Het is algemeen bekend dat er mineralen in zeezout zijn, maar de unieke samenstelling van het Dode Zee-water maakt zijn zout blijkbaar krachtiger. De mineralen die in het Dode Zee-water te vinden zijn, zijn magnesium, natrium, calcium en kalium; maar de hoogste concentratie is die van de elektrolyten chloride en bromide. Vooraanstaande mineralen van de modder in de Dode Zee zijn siliciumdioxide, calciumoxide, aluminiumoxide, magnesiumoxide, ijzer (III) oxide, natriumoxide, kaliumoxide, titanium (IV) oxide, zwaveltrioxide, fosforpentoxide, chloride en bromide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *