Littekens wegkrijgen met cosmetica

Het verminderen van het uiterlijk van littekenweefsel is een belangrijk voordeel van antioxidanten in de huidverzorging. Littekenweefsel heeft een andere celstructuur dan die van een gezonde huid, waardoor het stijf wordt. Veel soorten antioxidanten, waaronder die in Aloë en een uiextract genaamd allium, verhogen de bloedtoevoer naar littekenweefsel, minimaliseren het uiterlijk van het litteken en vermengen de ontwikkeling van een nieuwe huid. Antioxidant-rijke litteken behandelingsproducten zijn beschikbaar in verschillende vormen, waaronder gels, pleisters en crèmes, zoals wij aanbieden op Minus 417.

Minus 417 is een wetenschappelijk bewezen productenlijn dat actieve en natuurlijke bestanddelen en mineralen haalt uit de laagste plek ter wereld. Deze plek is de Dode Zee. De Dode Zee heeft misschien wel zo, maar eigenlijk is hij springlevend. De Dode Zee ligt op ongeveer 400 meter onder de zeespiegel en bevat maar liefst 21 mineralen met bewezen effecten voor de huid. Denk hierbij aan calcium, broom en kalium. 12 van deze mineralen zijn overigens in geen enkele andere zee of oceaan te vinden. Een goed voorbeeld van een voordeel van een Dode Zee mineraal: Jodium is van vitaal belang voor het celmetabolisme en reguleert de metabole energie, noodzakelijk voor de productie van hormoon thyroxine.

Vitamine E wordt ook al tientallen jaren gebruikt om gewonde huid te genezen. Het helpt de aangetaste huid hydrateren en vermindert vaak het uiterlijk van littekenweefsel. Vitamine E kan dagelijks op het aangetaste deel van de huid worden ingewreven. Test echter eerst de huid op uw binnenarm om er zeker van te zijn dat u geen negatieve reactie krijgt.

Een ander wonderlijk product in de Minus 417 lijn tegen littekens? Zink. Zink is vereist in het lichaam voor de productie van collageen, elastinesynthese en DNA-reparatie. Zink is essentieel in het proces van het verwijderen van beschadigde huid en het creëren van littekenweefsel. Studies tonen aan dat een locatie van huidbeschadiging binnen 90 minuten verzadigd raakt met zink uit het lichaam. Zink is dus van cruciaal belang voor de genezing van de huid en voor de verjonging van littekens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *