Cosmetica vrij van minerale oliën

Voor degenen die olie in hun schoonheidsproducten moeten vermijden, komen producten zonder minerale olie steeds vaker voor. U zult als eerste merken dat deze opties het populairst zijn voor acne-verlichting, maar hoe zit het met uw andere huidverzorgingsbehoeften? Als je op zoek bent naar make-upproducten, scrubs en vochtinbrengende crèmes die je poriën niet verstoppen, hebben we goed nieuws: Minus 417 is uitsluitend minerale olie vrij!

Wat zijn minerale oliën?

Er zijn verschillende soorten aardolie en minerale olie, waarvan de producten in cosmetische producten de “zuiverste” en de meest geraffineerde zijn. Toch moeten we ons hierover enige zorgen maken. “Er zijn sterke aanwijzingen dat minerale koolwaterstoffen de grootste verontreiniging zijn van het menselijk lichaam, wat neerkomt op ongeveer 1 g per persoon”, meldt een studie dat werd gepubliceerd in het Journal of Women’s Health. “De toename in MOSH (minerale olie verzadigde koolwaterstoffen) concentratie in menselijk vetweefsel met de leeftijd suggereert een toename in de loop van de tijd. Cosmetica kan een relevante bron van de besmetting zijn.” Doktoren zijn het ermee eens: “bepaalde componenten van minerale olie (die in veel cosmetica aanwezig is) zijn giftig, en elke olie die in het systeem komt, wordt niet gemetaboliseerd.”

Aardolie en minerale olie zijn daarnaast “occlusieve” middelen, wat betekent dat ze de huid afsluiten tegen lucht, water of iets anders dat in (of uit) komt. Waar ze ook worden toegepast, ze vormen een onzichtbare laag op het oppervlak die de poriën en het natuurlijke ademhalingsproces van de huid blokkeert. De occlusieve aard van minerale olie kan ook een warme, vochtige omgeving creëren voor groei van gist en schimmel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *