De Dode Zee (en haar effecten op de huid)

De “Dode Zee”, heet hij. Toch is deze zee en de hele regio aan de kust springlevend. De Dode Zee ligt ongeveer 400 meter onder de zeespiegel op het laagste punt van het aardoppervlak en maakt deel uit van de Syrisch-Oost-Afrikaanse Rift Valley, geflankeerd door het Judese gebergte in het westen en de Moab-bergen in het oosten.

Het water van de Dode Zee bevat 21 mineralen, waaronder magnesium, calcium, broom en kalium. 12 hiervan zijn te vinden in geen andere zee of oceaan en sommige worden erkend voor het geven van een ontspannen gevoel, het voeden van de huid, het activeren van de bloedsomloop en voor het verlichten van reumatische ongemakken en stofwisselingsstoornissen.

De dode zee

In de loop van miljoenen jaren hebben de hete droge lucht en de hoge verdampingssnelheid bijgedragen aan de hoge zoutconcentratie in de Dode Zee, waardoor het een van de zoutste meren ter wereld is. Vergeleken met het zoutgehalte van 3% van het gewone zeewater, beweren onderzoekers dat het Dode Zeewater 32% zouten bevat met een relatief hoge concentratie van 21 mineralen zoals magnesium, calcium, bromide en kalium. Twaalf van deze mineralen worden niet gevonden in een andere zee of oceaan. Onderzoek heeft aangetoond dat er specifieke voordelen zijn voor elk van deze Dode Zee-mineralen, waar de verzorgingsproducten van Minus 417 op zijn gebaseerd. Enkele voordelen zijn:

Calcium – verzacht en verlicht de huidcellen, is noodzakelijk bij het versterken van de celmembranen en het reinigen van de poriën

Magnesium – versnelt het metabolisme van cellen door het lichaam te helpen andere essentiële voedingsstoffen te gebruiken, werkt als een anti-allergisch middel

Chloride – brengt mineralen in cellen en in het lichaam in evenwicht, nodig om de juiste balans van alkalisch en zuur in het lichaam te behouden, wat essentieel is voor het celmetabolisme

Bromide – geneest en verlicht aandoeningen, en heeft ontspannend effect als een ontstekingsremmer, kan worden gebruikt als een natuurlijk antibioticum

Borium – aanvulling van het Boron-mineraal helpt de symptomen van psoriasis en artritis psoriatica te verlichten

Zwavel – noodzakelijk voor uitscheiding van gal uit de lever en voor het omzetten van toxines in niet-toxines. Is ook effectief gebleken om symptomen van huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem te helpen verlichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *