Dierproefvrije cosmetica

Dierproeven vormen vandaag de dag nog steeds een probleem. Volgens Cruelty Free International worden meer dan 115 miljoen dieren wereldwijd gebruikt voor dierproeven. Overstappen op dierproef-vrije producten is een van de beste manieren om nee te zeggen tegen dierproeven. Minus 417 wordt uitsluitend gemaakt zónder dierproeven.

De dieren die in experimenten worden gebruikt, worden niet alleen beperkt tot kleine kooien en inhumane omstandigheden, maar ze worden ook onderworpen aan tests die simpelweg wreed zijn. Ze worden gemarteld, verminkt, geblind en zelfs vermoord. Ze leven een leven van lijden en kennen niets anders dan angst. Sommige bedrijven proberen ons te vertellen dat dierproeven een doel dienen: tests worden uitgevoerd op dieren om ervoor te zorgen dat ingrediënten en producten veilig genoeg zijn voor mensen. De waarheid is dat er alternatieven zijn voor dierproeven voor de veiligheid van ingrediënten.

Om producten te maken, kunnen bedrijven kiezen uit een lijst met meer dan 7.000 ingrediënten waarvan al bewezen is dat ze veilig zijn. Dit bewijst gewoon dat ze niet meer ingrediënten op dieren hoeven te testen. De enige bedrijven die ervoor kiezen om meer ingrediënten op dieren te testen, doen dat omdat ze nieuwe, innovatieve ingrediënten willen bedenken om hun winst te vergroten. Door dierproef-vrije bedrijven te ondersteunen in plaats van degenen die ervoor kiezen om op dieren te testen, stuur je de hele industrie een bericht in de enige taal die ze spreken: geld. Als voldoende consumenten bedrijven boycotten die op dieren testen, kunnen we echt een verandering aanbrengen en meer bedrijven beïnvloeden om dierproef vrij te worden.

Minus 417 wordt uitsluitend gemaakt zónder dierproeven. Kies ook voor een betere wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *