Vitamine A en de huid

Je weet wat je moet doen als het gaat om de zorg van je huid: reinigen, hydrateren, zonnebrand aanbrengen en misschien een paar andere behandelingen proberen, zoals maskers of anti-agers. Te midden van zoveel mogelijkheden (en producten) om je huid er het beste uit te laten zien, zijn er enkele voedingsstoffen die de huid echt nodig heeft – en vitamine A is daar een van. Of je het nu via je dieet krijgt of in een actieve crème, de beschermende en voedende eigenschappen van A, en de voedingsstoffen die je lichaam gebruikt om het aan te maken, helpt je om de huid gezond, stevig en stralend te houden.

Het grootste deel van je vitamine A-inname komt van het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan bètacaroteen en provitamine A-carotenoïden, die krachtige antioxidanten zijn. Deze squelch-vrije radicalen die collageen (de structuur van de huid van je huid) niet alleen afbreken en bijdragen aan fijne lijntjes en een slappe huid, verminderen ook de gevoeligheid van de huid voor de zon, wat een natuurlijke bescherming biedt tegen door de zon veroorzaakte roodheid en pigmentvlekken.

Vitamine A stimuleert ook fibroblasten – de cellen die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van weefsel dat de huid stevig en gezond houdt – in de diepe lagen van de huid. Omdat vitamine A en carotenoïden een zo grote rol spelen in de cel- en weefselgroei, kan een tekort leiden tot een verzwakte huid, waardoor problemen ontstaan, variërend van droogheid tot wonden die langzamer genezen.

Vitamine A-crèmes kunnen de uitstraling van de huid op twee manieren verlichten: ten eerste door de huidcelomzet te verhogen en te normaliseren, waardoor je gepigmenteerde, beschadigde en ruwe oppervlakcellen verliest.Ten tweede kunnen retinoïden een enzym blokkeren dat nodig is voor de productie van melanine (pigment), wat bijdraagt aan een gelijkmatige, stralende teint. Veel van de producten van Minus 417 bevatten in hoge mate vitamine A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *