Voordelen van Aloë Vera voor de huid

Aloë vera is voor een groot aantal doeleinden gebruikt sinds de oude Egyptenaren het de ‘plant van onsterfelijkheid’ noemden. Sindsdien is het gebruik ervan meer gericht en medicinaal geworden en is het een van de toonaangevende onderdelen van huidverzorgingsmiddelen.

Aloë hydrateert de huid zonder het een vettig gevoel te geven, dus het is perfect voor iedereen met een vette huid. Voor vrouwen die make-up op basis van mineralen gebruiken, werkt aloë vera als een vochtinbrengende crème en is het goed voor het gezicht voordat het wordt aangebracht om uitdroging van de huid te voorkomen. Voor mannen: Aloe vera-gel kan worden gebruikt als een aftershave-behandeling, omdat de genezende eigenschappen kleine snijwonden door scheren kunnen behandelen.

Aloe vera-gel bevat twee hormonen: Auxin en Gibberellins. Deze twee hormonen bieden wondgenezing en ontstekingsremmende eigenschappen die huidontsteking verminderen. Giberelline in aloë vera werkt als een groeihormoon dat de groei van nieuwe cellen stimuleert. Het zorgt ervoor dat de huid snel en natuurlijk kan genezen met minimale littekens. Aloë is ook verzachtend en kan huidontstekingen, blaarvorming en jeuk verminderen, terwijl het de huid helpt sneller te genezen. Bovendien wordt Aloë in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt voor het effectief genezen van chronische huidproblemen, zoals psoriasis, acne en eczeem.

Naarmate we ouder worden, begint iedereen zich zorgen te maken over het verschijnen van rimpels en het verlies van elasticiteit in hun huid. Aloë bladeren bevatten een overvloed aan antioxidanten, waaronder bètacaroteen, vitamine C en E die de natuurlijke stevigheid van de huid kunnen helpen verbeteren en de huid gehydrateerd kunnen houden. Minus 417 maakt gebruik van deze Aloë Vera voordelen, door gebruik te maken van dit blad in haar producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *