Voordelen van Jojoba Olie voor de huid

Jojoba-olie is een vloeibare was gewonnen uit de noot van een inheemse Amerikaanse struik die de wetenschappelijke naam Simmondsia chinensis draagt, een verkeerde benaming omdat de plant niets met China te maken heeft. De struikachtige boom groeit nog steeds wild in de Verenigde Staten, voornamelijk in de droge gebieden van de Zuidwestelijke staten.

Zepen en de meeste andere huidreinigende middelen strippen de huid van de talg die de huidklieren produceren om de huid te smeren en te beschermen tegen uitdroging. Elke keer dat we ons gezicht en onze handen wassen, zelfs met gewoon water, verwijderen we een beschermende laag talg, samen met stof en vuil. De koude en droge lucht in de winter en het interieur met airconditioning drogen onze huid sneller uit dan onze huidklieren de olievoorraad aanvullen.

Omdat het een wasachtige substantie is, kan Jojoba-olie het vocht afsluiten en een effectieve barrière vormen voor externe elementen. Het is zo structureel dicht bij de afscheiding van de talgklieren in de huid dat het gemakkelijk wordt opgenomen. Jojoba-olie werkt tevens op verschillende manieren om de vorming van acne tegen te gaan. Ten eerste fungeert het als een diepe reiniger. Omdat het een vloeistof is, kan het diep in de haarzakjes doordringen; het kan de talgafzettingen oplossen en de comedone helpen losmaken, waardoor de verstopping wordt opgeheven.

Ten tweede heeft Jojoba-olie antibacteriële eigenschappen die de bacteriegroei in de haarzakjes helpen beheersen. Het werkt als een ontstekingsremmend middel en kalmeert de geïrriteerde huid. Jojoba-olie kan je huid daarnaast zacht en soepel maken. Het heeft een grote hoeveelheid ceramiden die de huidcellen bedekken en die verantwoordelijk zijn voor hun hydratatie. Het wordt snel opgenomen in de huid en laat geen olieresten achter. Dit helpt bij het creëren van een krachtige barrière tegen vochtverlies, allergenen en stofvervuiling. Het hydrateert droge plekken en herstelt de gezondheid van de huid. Veel van de producten van Minus 417 bevatten Jojoba Olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *