-417 helpt bij het laten verdwijnen van cellulitis

Cellulitis. Het is iets dat veel vrouwen op een bepaald moment in hun leven tegenkomen – of het nu gaat om leeftijd, zwangerschap of een plotselinge gewichtstoename of -verlies. En het kan een moeilijk zijn om er vanaf te komen. Kortom, de reden waarom cellulitis op de eerste plaats verschijnt is te wijten aan het feit dat je huid elastischer wordt en te dun wordt. Dit kan gebeuren als gevolg van genetica, hormonale schommelingen, leeftijd en de daling van productie van collageen.

Collageen tegen striae

Als je collageen niet goed is gevormd of beschadigd raakt, kan dat bindweefsel te dun of vol gaten komen te zitten en kan het vet onder je huid doorschieten op die lelijke, bobbelige manier die we liefkozend cellulitis noemen. Je kunt het op deze manier zien: collageen is als een papieren zak en het vet is als de boodschappen in die papieren zak. Als de tas beschadigd, nat of uitgerekt wordt, kunnen alle boodschappen uitpuilen. Collageen kan het uiterlijk verminderen van zwakke striae, die optreedt wanneer de elastische vezels van je huid te snel worden getrokken of voorbij wat de elasticiteit van je huid momenteel aankan (bijvoorbeeld na een snelle gewichtstoename of -verlies of na een bevalling) .

Wanneer uw huid op deze manier wordt uitgerekt, kan dit permanente schade toebrengen aan het zogenaamde elastische vezelnetwerk in de huidlaag van uw huid. Deze schade voorkomt dat de collageenproductie hier plaatsvindt, waardoor het bijna onmogelijk is om de striae in uw huid te herstellen. Maar onderzoek wijst uit dat collageenhuidcrèmes en plaatselijke behandelingen misschien de manier zijn om nieuwe collageenproductie te stimuleren, omdat er onderzoeken zijn die hun doeltreffendheid ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *