Waarom collageen zo belangrijk is voor de huid

Ongeveer 80 procent van je huid bestaat uit collageen. Als de belangrijkste voedingsstof voor de gezondheid van de huid, kun je het beschouwen als de “lijm” die je huid bij elkaar houdt. Je lichaam produceert van nature collageen. Maar naarmate u ouder wordt, begint u zelf minder collageen te produceren en uw collageenniveau neemt af. Er wordt gezegd dat uw natuurlijke collageenproductie in de leeftijd van 25 tot 30 jaarlijks met 1 tot 2 procent daalt. Dit is wanneer fijne lijntjes en rimpels kunnen verschijnen, en huidvocht kan beginnen te verdwijnen als gevolg van verlies van elasticiteit van de huid.

De schoonheidsindustrie erkent dit feit en daarom worden veel anti-aging huidcrèmes en serums gemaakt van collageen en bepaalde aminozuren. Maar er is één probleem: de meeste collageenmoleculen zijn te groot om door de diepere huidlagen van de huid te worden opgenomen, wat de plaats is waar de collageenproductie plaatsvindt. Daarom kunnen collageencrèmes mogelijk niet veel meer doen dan hydrateren als ze bovenop uw huid zitten. Goede crèmes en lotions, zoals die van -417, promoten de aanmaak van collageen op een veel dieper niveau en heeft ingrediënten die perfect worden opgenomen door de huid.

Dé bestrijder van huidaandoeningen

Als u lijdt aan inflammatoire huidaandoeningen (zoals eczeem, acne of psoriasis), kan collageen de pijn, frequentie en ernst van opflakkeringen helpen verminderen – en daar zijn enkele redenen voor. Ten eerste bevat collageen verschillende ontstekingsremmende aminozuren, zoals proline en glycine, die de ontsteking van binnenuit kunnen helpen verminderen. Ten tweede werkt collageen als een “lijm” voor de darmwand en helpt het om de darmwand te “genezen en dichten”. Het feit dat het je spijsverteringskanaal kan helpen dichten, is waarom collageen vaak wordt aanbevolen om chronische spijsverteringsproblemen te verbeteren, zoals het lekke darmsyndroom. Dit is relevant omdat huidproblemen een teken zijn van een aangetaste darmgezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *