De vele gezondheidseffecten van bijenwas in -417

Zorgvuldig vervaardigd door jonge werkbijen in zeszijdige honingraatcellen, biedt bijenwas kleine opslageenheden voor honing totdat de imker de gouden vloeistof extraheert. Na de oogst smelt de imker en zuivert de bijenwas, en een deel ervan vindt zijn weg naar lotions, zepen en andere huidverzorgingsproducten. Bijenwas kan namelijk enorm gunstige effecten hebben op de huid.

De bijenwas vormt een oppervlakteactieve stof en vormt, wanneer gemengd met koude crèmes en andere huidlotions, een beschermende barrière op het oppervlak van de huid. Deze barrière, volgens Koster Keunan, een wereldwijde leverancier van organische was, biedt een film van bescherming tegen irriterende stoffen terwijl de huid nog steeds kan ademen. Deze barrière kan ook helpen bij het beschermen van de zachte huid op uw lippen.

Huidgenezer
In zijn natuurlijke staat is bijenwas stevig maar buigzaam. Gesmolten en gecombineerd met andere ingrediënten, voegt bijenwas ‘body’ aan huidverzorgingsproducten toe, waardoor crèmes dikker worden. Net als andere bijenkorf producten, waaronder honing, biedt bijenwas anti-inflammatoire, antibacteriële en antivirale voordelen. Hierdoor heeft het mogelijk gunstige voor de behandeling van kleine huidirritaties.

Huidverzachter
Een droge, ruwe huid kan baat hebben bij crèmes, lotions of zeep die bijenwas bevatten. Wanneer bijenwas wordt toegevoegd aan huidverzorgingsproducten, werkt het als een verzachtend en vochtvasthoudend middel, waardoor vocht naar de huid wordt getrokken en het wordt verzegeld, meldt Botanical.com. Bijenwas bevat ook vitamine A, wat gunstig kan zijn bij het verzachten en opnieuw hydrateren van een droge huid en bij de celreconstructie.

Bijenwas kan daarnaast milde antibacteriële eigenschappen hebben, blijkt uit een onderzoek uit 2005 in het Dubai Specialized Medical Center in de Verenigde Arabische Emiraten. Onderzoekers combineerden honing, olijfolie en bijenwas en brachten het mengsel vervolgens op laboratoriumplaten waarop de bacteriën Staphylococcus aureus en de schimmel Candida albicans groeiden. Het honing / bijenwasmengsel remde de groei van de bacteriën en schimmels, waardoor bijenwas, samen met honing, potentieel heilzaam was bij de behandeling van luieruitslag en andere bacteriële huidaandoeningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *