Dit is waarom -417 werkt (de kracht van de Dode Zee)

De Dode Zee, ook wel de Zoutzee genoemd, bevindt zich in de Riftvallei van de Jordaan. Het is een unieke bron van enkele van de meest geweldige mineralen en zouten ter wereld, waarvan er twaalf uniek zijn en nergens anders te vinden zijn. Sommige van deze ongrijpbare en exclusieve mineralen zijn bijna identiek aan de mineralen van ons lichaam, voornamelijk te vinden in de huidcellen, en kunnen daarom onvervangbare voeding zijn voor je huid. In de loop van miljoenen jaren zorgde het hete, droge klimaat en de hoge verdampingscoëfficiënt voor de hoge zoutconcentratie in de Dode Zee en nu is het een van de zoutste meren ter wereld.

De uitzonderlijk hoge concentratie van mineralen in het gebied van de Dode Zee is onvergelijkbaar met waar ook ter wereld en is het onderwerp van meerdere soorten onderzoek. De prachtige helende eigenschappen van de mineralen, met name voor de huid, werden ontdekt in de 18e eeuw. Sindsdien groeide de belangstelling voor mineralen uit de Dode Zee met toenemende snelheid. In de jaren die volgden werd de Dode Zee internationaal beroemd vanwege de natuurlijke geneeswijzen die er waren, en de bestemming werd trendy onder toeristen van over de hele wereld. Als zodanig een waardevolle hulpbron, wordt de Dode Zee nu zwaar beschermd. Dit betekent dat slechts een paar producenten en merken zijn geaccrediteerd om rechtstreeks uit de zee te oogsten, waaronder -417.

Terwijl gewoon zeewater slechts ongeveer 3% zouten bevat, wordt geschat dat de Dode Zee 32% zouten bevat met een hoge concentratie van 21 mineralen zoals magnesium, calcium, bromide en kalium. Wetenschappers hebben de unieke voordelen van elk van deze Dode Zee-mineralen bewezen, zoals:

Calcium zorgt voor huidgroei en regeneratie, werpt oude huidcellen af, reguleert de essentiële functies van de huid. Bovendien kan calcium in de huid ook huidkanker helpen voorkomen.

Magnesium – is volledig antiallergisch, het reinigt de huid, versnelt het metabolisme van cellen, vermindert rimpels en fijne lijntjes. Opmerking: de concentratie magnesium gevonden in de Dode Zee zou vijftien keer hoger zijn dan die in een andere zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *