Waarom het modder van de Dode Zee zo goed voor je is

Als modder in de Dode Zee goed genoeg was voor Cleopatra, dan is het de moeite van het proberen waard, toch? Sinds de oudheid hebben mensen, waaronder de krachtige vrouwelijke farao, hun kwalen weggezweept in de helende wateren van de Dode Zee, een gigantisch zoutmeer geflankeerd door Israël, Jordanië en de Westelijke Jordaanoever. Men denkt dat de modder zo herstellend is dat honderdduizenden toeristen elk jaar de Dode Zee bezoeken. -417 heeft alle krachten van de Dode Zee in huis.

De helende kracht van de Dode Zee is meer dan alleen maar mythe. De zee heeft hoge concentraties magnesium, natrium, fosfaten, bromiden en andere mineralen waarvan gedacht wordt dat het de huidcondities verbetert, evenals bepaalde hart- en longaandoeningen. Studies hebben gesuggereerd dat dode zeemineralen de kwaliteit van leven van psoriasispatiënten kunnen verbeteren, de huid hydrateren en ruwheid en ontsteking verminderen.

Niet alleen bevat Dode Zee modder deze heilzame mineralen, maar het is ook aangetoond dat het acne-veroorzakende bacteriën doodt. Dat is de reden waarom -417 het gebruikt in maskers, exfoliators, lotions en zepen. Een populaire behandeling in high-end spa’s in Israël en daarbuiten, body wraps gemaakt van Dode Zee modder worden verondersteld om de huid te voeden en te ontgiften, en er zijn zelfs beweringen dat ze striae en cellulitis uitwissen.

Voor maximale voordelen kunt u echter overwegen om direct naar de bron te gaan. Experts geloven dat het niet alleen de minerale samenstelling van de Dode Zee is die de huid van bezoekers wist. Zittend op het laagste punt op aarde, wordt de Dode Zee bedekt door een dikke waas die schadelijke ultraviolette stralen wegfiltert maar therapeutisch licht laat schijnen. Het gefilterde zonlicht is effectief gebleken bij de behandeling van psoriasis – en het betekent ook dat u minder snel zult verbranden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *