Geweldige voordelen van zout uit de dode zee

De Dode Zee is een van de zoutste wateren van de aarde en is door de geschiedenis heen geprezen om zijn helende eigenschappen en therapeutische kwaliteiten. Sinds de oudheid hebben mensen zoutafzettingen uit de Dode Zee gebruikt om een ​​veelvoud aan ziekten en huidaandoeningen op een natuurlijke manier te behandelen. Maar wat onderscheidt dit type zout van alle anderen?

Dode zeezout bevat een hoog volume aan rijke mineralen, waaronder magnesium, bromide, zwavel, zink en natrium, die, wanneer ze worden geabsorbeerd, allemaal veel gezondheids- en schoonheidsvoordelen opleveren.

Dode Zee Zout

Zout is misschien wel een van de laatste dingen die in je opkomt als je denkt aan hydratatie, maar wist je dat de unieke minerale samenstelling van het Dode Zee-zout je huid daadwerkelijk kan hydrateren en aanvullen? Dode Zeezout is rijk aan magnesium, wat het hydratatieproces stimuleert door de lipidebarrière van de huid te versterken.

Als u last heeft van een droge huid, kunnen de voedende effecten van een zoutzandbad voor de Dode Zee het natuurlijke vochtgehalte van uw lichaam helpen herstellen. De enigszins abrasieve textuur van het dode zeezout maakt het een zachte, maar effectieve, exfoliator. Regelmatige exfoliatie verwijdert dode huidcellen, die je poriën kunnen verstoppen en je huid er dof uit laten zien.

Bij gebruik van een scrub versnelt zout het vernieuwingsproces van uw huid om een ​​gladder en gezonder oppervlak te onthullen. De combinatie van mineralen in het zout van de Dode Zee verricht daarnaast wonderen op een droge, jeukende huid die gepaard gaat met veel voorkomende huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *