Geweldige voordelen van druivenpitolie voor huid, haar en gezondheid

Niet alles wat je in de natuur vindt, is gezond. Dit betekent dat iets gezond kan zijn of niet. Oké, we hebben uitzonderingen. Een daarvan is druivenpitolie. En laat me je vertellen – deze uitzondering is meer dan fascinerend. Dat is wat u moet weten over de voordelen van druivenpitolie!

Zoals de naam duidelijk suggereert, wordt de olie geperst uit de zaden van druiven. De olie is daarom een ​​bijproduct van de wijnbereiding. De olie bestaat al meer dan 6.000 jaar. Volgens bepaalde bronnen hadden de Europeanen de olie gebruikt om ziekten te behandelen die verband hielden met het oog en de huid. En sinds het begin van de 20ste eeuw, begon druivenpitolie steeds meer aandacht te krijgen van wetenschappers.

1. Ontstekingsremmende en algemene gezondheid
Volgens een Iraanse studie kan druivenpitolie ontstekingsaandoeningen bij vrouwen met overgewicht verbeteren. En zoals we hebben gezien, heeft de olie een hoger percentage omega-6-vetzuren. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center kunnen omega-6’s gunstige effecten hebben op allergieën, artritis, ADHD en borstkanker. De olie bevat ook linolzuur, dat wordt omgezet in gamma-linolzuur in het lichaam – en dat heeft een beschermende rol in het lichaam. Het is ook rijk aan vitamine E dat het immuunsysteem verbetert.

Druivenpitolie voor de gezondheid van de huid
Er zijn ook voordelen van druivenpitolie voor gezicht en huid. De meeste cosmetische producten geven de voorkeur aan druivenpitolie als basis. De olie, in zijn ideale dikte, is ook rijk aan vitamine C , D en E – die allemaal helpen bij het verminderen van rimpels en littekens . Het helpt bij het aanspannen van de huid. De polyfenolen en antioxidanten in de olie helpen ook acne te behandelen. De olie werkt ook als een goede moisturizer – het balanceren van zowel de droge en olieachtige vlekken op de huid. Als een toner kan de olie de poriën binnendringen en de huid reinigen, waardoor puistjes genezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *