Kokosolie voor een geweldige huid

Kokosolie wordt steeds populairder zowel in als buiten de keuken. Deze tropische schat heeft opmerkelijke therapeutische eigenschappen die al heel lang door mensen in de Stille Zuidzee worden genoten. Naast het feit dat het een zeer voedzame en heerlijke olie is, bevat kokosolie eigenschappen die de huid voeden en hydrateren. De wetenschappelijke gemeenschap is eindelijk op de hoogte van wat velen al eeuwen weten, kokosolie is echt goed voor je, zowel binnen als buiten.

Tot voor kort waren de voordelen van kokosolie alleen bekend bij mensen in gebieden waar kokosnoten groeien. Het was een soort van een best bewaarde geheim. Ze gebruikten het al generaties lang, waarschijnlijk meer uit noodzaak dan uit keuze, zowel voor koken als voor huid- en haarverzorging . De uitstekende gezondheid en levensduur van eilandbewoners die kokosolie gebruiken, wordt tegenwoordig algemeen erkend.

Kokosnoot is een uitstekende huidbevochtiger
Deze volledig natuurlijke, eetbare olie is ontegenzeggelijk de beste moisturiser die er is, en de enige die je ooit zou nodig hebben. Kokosolie kan vast zijn bij kamertemperatuur als je kamertemperatuur lager is dan 75F, maar het blijft meestal een vloeistof in de tropische gebieden waar kokospalmen groeien. Gestolde kokosolie heeft een textuur die lijkt op gewone vaseline, maar het voelt niet plakkerig of vettig aan op je huid.

Kokosolie smelt op de huid zodra je het aanbrengt, zonder enige vorm van residu achter te laten. Het sijpelt gemakkelijk in de huidporiën en hydrateert diep en grondig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *