Vitaminen ABC voor een gezonde huid

Onderzoek toont aan dat bepaalde voedingsstoffen essentieel zijn voor het voorkomen en terugdraaien van vele tekenen van huidveroudering. Een uitgebalanceerd dieet is belangrijk, natuurlijk – het eten van een verscheidenheid aan gezonde voeding helpt de huid soepel en stralend te houden. Maar het is een feit: “het lichaam levert slechts een bepaald percentage vitaminen aan je huid, ongeacht hoeveel je binnenkrijgt”, zeggen doktoren. Bovendien is er geen manier om ze rechtstreeks naar je kraaienpootjes of bruine vlekken te sturen.

De oplossing: vitamines topisch aanbrengen om maximale antiverouderingseffecten te bieden, van het verbeteren van textuur en vervagen van kringen onder de ogen.

1. Vitamine A voor rimpels
Bewezen: vermindert rimpels, vervaag bruine vlekken en maakt de ruwheid glad. “Er zijn meer dan 700 gepubliceerde studies over retinoïden – het zijn beproefde en echte ingrediënten.Mensen die een jonger uitziende huid willen, moeten er een gebruiken”, zegt de specialist.

2. Vitamine B3 voor roodheid
Bewezen tegen: Verhoog de productie van ceramiden en vetzuren, twee belangrijke componenten van de buitenste beschermende barrière van uw huid. Naarmate die barrière wordt versterkt, is de huid beter in staat om vocht binnen te houden en irriterende stoffen uit waardoor B3 een geweldig ingrediënt is als je teint droog of gevoelig is. In één onderzoek verbeterde een vochtinbrengende crème met niacinamide het blozen en de effecten van rosacea, een veel voorkomende aandoening die met de leeftijd kan verergeren. Nog een B3-huidverzorgingsvoordeel: het remt de overdracht van pigment naar huidcellen, waardoor donkere vlekken worden geminimaliseerd.

3. Vitamine C voor vlekken
Bewezen: verwijdert de vrije radicalen die rimpels, verslapping en andere verouderingsverschillen veroorzaken. Vitamine C helpt ook om de huid glad en stevig te maken en bruine vlekken te vervagen. In één studie zagen vrouwen die een door de zon beschadigde huid hadden behandeld met een C-crème gedurende zes maanden een aanzienlijke verbetering van fijne lijntjes en verkleuring. Hoewel de voordelen van retinoïden (zie vitamine A) en vitamine C vergelijkbaar klinken, levert het gebruik van beide een meer perfecte teint op. Huidveroudering komt op verschillende manieren voor, dus je hebt meerdere vormen van verdediging en reparatie nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *